Van ecologisch tuinontwerp naar onderhoudsvriendelijke tuin

Meer biodiversiteit in je tuin met een weloverwogen beplanting

Tuinieren is jezelf ook rust gunnen: geniet van geur en kleur in jouw eigen tuin en observeer de fluitende of kruipende tuinbezoeker

Tuinontwerp

Wil je graag meer geur en kleur in je tuin vanuit een natuurlijke en ecologische visie 

Ik zorg voor een gevarieerde en evenwichtige beplanting in elk tuinontwerp dat de modetrends overstijgt. In de plantenkeuze worden er voedingsbronnen voor bijen, insecten en vlinders opgenomen met aandacht voor inheemse soorten. Geen enkele tuin is hetzelfde qua bodem, lichtinval, bestaande (omgevings)beplanting en verwachtingen van bewoners en dus is ook elk ontwerp verschillend. 

Vaste planten en bloembollen spelen in mijn beplantingsplan een belangrijke rol. Zo zijn bvb. krokussen één van de vroegste nectarbronnen voor de zoemende tuinbezoeker en dus van levensbelang voor hen.   

Ik werk niet met meststoffen noch bestrijdingsmiddelen, maar ga op zoek naar gezonde planten die op de juiste plek geplaatst worden met het nodige mulchmateriaal ertussen om een gezonde bodemstructuur te verkrijgen. Een bedekte bodem zorgt ook voor een onderhoudsvriendelijke tuin waarbij genieten voorop staat. 

Je hoeft geen grote tuin te hebben om bij mij aan te kloppen, ook stads-, gevel- en voortuinen bieden kansen om een verschil te maken. Ook daarbij help ik je graag met raad en daad. 

  • 2019: Levende geveltuintjes bij Velt
  • 2020: Masterclass Eco-ontwerp bij Velt
  • 2022: Inspiratiesessie ‘Klimaatrobuuste beplanting’
  • 2022: Klein Fruit in voedselbossen bij Inverde
  • 2022: Ontwerp voedselbossen bij Inverde
  • 2022: Inspiratiesessie ‘Klimaatrobuste bomen’

Tuinaanleg, aanplanting en andere tuinhulp?

Door het aanbrengen van kleine aanpassingen in jouw tuin(tje) maak je een ecologisch verschil. Geen pesticides, geen meststoffen maar kiezen om een tuin én hetgeen erin huist, met zorg te behandelen. 

Concreet kan ik helpen bij jouw plantenkeuze, aanplantingen, (kleine) aanpassingen, tuinadvies, een tuinplan ontwerpen, enz. Het resultaat: een onderhoudsvriendelijke tuin waarin je meewerkt met de natuur en waarvan je volop kan genieten. 

Zonder Lieve (Help) hadden we nooit de stap gezet naar een fleurige ecologische tuin. Een aanrader!

Kelly S. - Mortsel

Een vriend van ons zat hier en zei ‘amai, echt een klein paradijs hier, zoveel moois, zoveel leven…’

Lizi B, Boechout

Ik ging boven een theetje halen om terug naar m’n bureau te gaan en was even vergeten wat er vandaag gebeurd was. Zalig!

Je toverde de grootste smile ever op mijn gezicht!

Els S. - Mortsel

Ik vind het resultaat van je werk subliem!

Karlien V. - Berchem

Dankzij het zicht op een prachtig bloeiende tuin bleef ik elke dag weer met veel plezier in mijn kot.

Bedankt voor de professionele aanpak! 

Louiza E. - Edegem

Met een helder plan en kennis van zaken maakte Lieve van een ‘verwaarloosd’ stukje grond de meeste kleurrijke en b(l)oeiende plek van onze tuin dat mooi aansluit op het grotere geheel.

Lievehelp… missie geslaagd!

Hilde G. - Merksem

Super blij met de hulp van #Lievehelp voor ons geveltuintje! 

Esther A. - Antwerpen